Hírek

Minden ami fontos

Bíró Attila megnevezte azt a 13 játékost, aki részt vehet a barcelonai kontinensviadalon – számolt be a waterpolo.hu.

A Vodafone-kupa, majd a rotterdami torna után Bíró Attila is kihirdette Európa-bajnoki csapatát. Már korábban szűkített, így 15-ös keretet küldött csatába az említett két viadalon, azaz tudvalévő volt, hogy egy kapus és egy mezőnyjátékos esik a végső szűkítés áldozatául.

Nos, mint a szövetségi kapitány elmondta, különböző okok miatt nem volt egyszerű a döntés, hiszen a két kimaradó, Kasó Orsolya és Máté Zsuzsanna is ott lehetett volna a felsorolt nevek között.

„Több poszton is éles volt a verseny, ami remélem, a jövőben is folytatódik – árulta el Bíró Attila. – A kapusoknál Tóth Eszter meggyőző volt – amennyire hátrány, hogy nem ismeri teljesen a nemzetközi mezőnyt, annyira előny, hogy őt sem ismerik. A felkészülésünk jól halad, de hogy hol tart, majd az Európa-bajnokság mutatja meg. Jó volna már az első héten is jól játszani, de a legfontosabb, hogy a másodikon legyen a csúcsforma, akkor jöjjön igazán ki a befektetett munka. A négy közé jutás az első cél, nem is lehet más, minden szempontból sokat érne a csapatnak egy érem.”

Az Európa-bajnokságra utazó együttesből hatan voltak ott a 2016-os, belgrádi aranyérmes csapatban (Gangl Edina, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella), ketten vannak, akiknek a tavalyi világbajnokság volt a világversenyes bemutatkozásuk (Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya), míg öten életük első felnőttvilágversenyére készülnek – Tóth Eszter, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Parkes Rebecca és centerként a korábbi kapus, Gyöngyössy Anikó.

A szakmai stáb felkészítve a csapatot bármire, a kétnapos pihenő után hétfőn és kedden átütemezett edzésekkel készül a szombati, spanyolok elleni első barcelonai mérkőzésre.

„Délben szárazföldi, utána másfél órás vízi edzés vár a lányokra, majd este tíztől éjfélig tréningezünk, hozzászoktatva így magunkat a kései időponthoz. Mindezért hála Dala Tamásnak és kollégáinak, akik rugalmasan álltak hozzá a kérésünkhöz, és segítenek a körülmények megteremtésében” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Női válogatottunk csütörtökön utazik Barcelonába.

A női válogatott Európa-bajnoki kerete
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Forrás: nemzetisport.hu