Hírek

Minden ami fontos

A balassagyarmati Szent Györgyi Albert Gimnázium meghívására érkeztek egyesületünk tagjai Dr. Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója, Dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó és Rejtő Ildikó olimpiai bajnok vívó.

Dr. Kárpáti György megköszönte a meghívást, majd néhány szóban bemutatta egyesületünk megalakulását mely azoknak a sportolóknak a tagságával jött létre, akik a legtöbb s legnagyobb sikerekkel büszkélkedhetnek a magyar sport egész története során.

Mindenki „Gyurikája” mesélt sportpályafutásáról a kezdetektől, emlékezetes élményekről a medencében és persze legjobb barátait sem felejtette el meg említeni, Puskás Öcsit és nem utolsó sorban Bud Spencert (Carlo Pedersoli). Eddigi életét így értékelte: „Három olimpiát, három Európa-bajnokságot nyertem, és négyezer-hatszáz vesztes futamot néztem végig, szóval piszkosul megedződtem.”

Tamás most is „szerénységével” tarolt. Mint mindig most is magával hozta olimpiai arányérmét, melyet körbe adott a résztvevők között, bár megjegyezte: „Nekem is csak ez az egy van, a végén kérem szépen vissza.” Tamás a kapusok réme volt. Minden helyzetben gólveszélyesnek bizonyult. A világ legjobb és legnépszerűbb vízilabda játékosa akart lenni és az is lett. Visszavonulása után állatorvosként tevékenykedett, majd pólósulit alapított és azóta is oktatja a jövő magyar bajnokait.

Ildikó mesélt a kezdetekről. „Azért lettem vívó, mert gerincferdülésem miatt a testnevelő tanárom ezt tanácsolta, akivel később egy csapatban versenyeztem a páston” – mondta mosolyogva. Ildikó beírta magát a sporttörténelembe. A csúcspont 1964-ben a két – egyéni és csapat – tokiói arany volt. Összesen 2-2 arany és bronz, 3 ezüst az összesen 5 ötkarikás játékokról. Megtudtuk, hogy még mindig szívesen sportol, de legszívesebben a kutyáival szereti tölteni szabadidejét.

A találkozó játékkal, fotózással és dedikációval zárult.