Hírek

Minden ami fontos

Kárpáti György kevesebb mint két hónap múlva ünnepli 85. születésnapját, amely alkalomból különleges kiállítás nyílik a Groupama Arénában. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó optimista a megnyitóval kapcsolatban, és reméli, a koronavírus-járvány akkor már nem fog közbeszólni.

Kárpáti 85. születésnapja június 23-án lesz, a tervek szerint aznap nyílna meg a legendás karrierjét bemutató kiállítás, ahol az érmek és relikviák mellett archív felvételeket is láthat a közönség.
A Nemzet Sportolója a Blikknek adott interjúban mesélt arról, mivel telnek a napjai a karanténban:

Nem unatkozom mostanában. Rengeteg munkám van, ugyanis több száz tárgyból kell kiválasztanom a legfontosabbakat.
A három olimpiai aranyérmem természetesen látható lesz a kiállításon, akárcsak az 1956-os melbourne-i ötkarikás játékokon rögzített archív felvételek. Sok szép emlék jön elő, miközben válogatok a kupák, az érmek és a fotók között. Eszembe jutott például, hogy máig én büszkélkedhetek a legfiatalabban olimpiát nyert pólós címmel" - mondta az egykori kiváló vízilabdás, aki mindössze 17 éves volt, amikor a magyar válogatott aranyérmet nyert Helsinkiben az 1952-es olimpián.

 

Kárpáti azt is elmondta, bízik abban, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet addigra javulni fog, és elhárul minden akadály a kiállítás elől.

"Igyekszem nem aggódni, mert ha túl sokat izgulok, az igencsak árt az egészségemnek. Leginkább úgy védekezem a járvány ellen, hogy nem olvasok újságot, és a tévében a hírműsorokat is kerülöm. Természetesen itthon tartózkodom a feleségemmel, nem megyünk sehova. A bevásárlást illetően szerencsére kapunk segítséget, így a boltba sem kell leugranunk. A legtöbb időt a kertünkben töltjük, élvezzük a napsütést" - árulta el minden idők egyik legjobb vízilabdázója.

Forrás: origo.hu