Hírek

Minden ami fontos

A kazanyi úszó világbajnokság két magyar aranyérmesét: Cseh Lászlót és Hosszú Katinkát választották a sportújságírók Az év sportolójának 2015-ben. A Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gála díjátadón életműdíjakat is átadtak, Kovács Ágnes pedig a 2024-es budapesti olimpiarendezés támogatására buzdított.

A díjátadók között volt több olimpiai bajnok, köztük Schmitt Pál, a NOB tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke, a csütörtökön megalakult Olimpiai Pályázati Bizottság - Olimpiai Védnökök Testületének vezetője és Szabó Bence, a MOB főtitkára is.

A férfiaknál Cseh László a 40 esztendős egyéni világbajnok párbajtőrvívó Imre Gézát és a túraautó-világbajnokságon másodszor egyéni vb-címet nyert - nem olimpiai sportágat képviselő - Michelisz Norbertet előzte meg. Hosszú Katinkával a a síző világkupa-harmadik Miklós Edit és a kajakos kétszeres világbajnoki ezüstérmes Kárász Anna  volt versenyben. A női díjat az úszó édesanyja - Hosszú Katinka Austinban versenyez - vette át, míg a síző Ausztriából érkezett az ünnepségre. Cseh László beszédében köszöntötte új trénerét, Plagányi Zsoltot - mint mondta, számára ő az év edzője -, majd azt kívánta, Rióban teljesüljön az álma - éremkolllekciójából az olimpiai arany még hiányzik...

Olvass tovább

Forrás: mob.hu